matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
ola:
|x−1|=|4−x|−3 rozpisałam wartość bezwzględną, niestety wychodzi mi −1=−7
23 paź 16:28
PW:
Dla x = 1 otrzymujemy zdanie prawdziwe: 0 = 3 − 3, a więc równanie ma rozwiązanie (co najmniej jedno). Szukaj błędu.
23 paź 17:01