matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
twierdzenie sinusów
mika:
Uzupełnij dane w tabeli, przyjmując, że α,β,γ sa kątami Δ ABC, a,b,c−bokami odpowiednia przeciwległymi do tych kątów. a=
√
6
b=? c=? α=60 stopni β=45 stopni γ=? γ=180−(45+60)=75 proszę o wytłumaczenie
23 paź 16:28