Proszę o pomoc w rozwiązaniu <olaboga>
Moni: log37=?
23 paź 11:50
J :
...tablice...
23 paź 11:53
Moni: jakie tablice?
23 paź 11:56
...:
... nie masz tablic ...to może masz suwak logarytmiczny ( jeśli wiesz co to ) −
23 paź 11:57
J :
| | log7 | |
logarytmiczne... możesz to zamienić: loc37 = |
| ... i odczytać z tablic: |
| | log3 | |
log7 = ? , log3 = ?
23 paź 11:58
Eta:
Zajrzyj do tablic: logarytmy dziesiętne
| | log7 | | 0,8451 | |
log37= |
| ≈ |
| ≈ 1,7713 |
| | log3 | | 0,4771 | |
23 paź 12:04
Moni: A może mi ktos podać jakiś link do tablic logarytmicznych?
23 paź 12:13
23 paź 12:17
Moni: nie koniecznie to musi być na allegro,
Dzięki Eta
23 paź 13:16