zbiory
mała: czy ktoś umie narysować dokładne wykresy to tego zadania?
dane są zbiory A=<−3,4) B=<2,8>
podaj A∪B, A∩B, A\B, B\A ważne są wykresy
13 lis 19:01
Godzio: pomoge
13 lis 19:05
mała: dzięki
13 lis 19:06
Godzio:

odpowiednio a suma b iloczyn c różnica A−B różnica B−A
13 lis 19:11
mała: ooo jacie

dzięki może jakoś to rozgryzę
13 lis 19:13
Bogdan:

A nie łatwiej i bardziej czytelnie jest odczytać rozwiązanie z takiego rysunku ?,
bez zamalowanych kółeczek, ale z wyraźnym domknięciem lub nie poszczególnych punktów.
Przy takim rysunku nie ma co rozgryzać, bo wszystko widać.
A∪B = <−3, 8>
A∩B = <2, 4)
A \ B = <−3, 2)
B \ A = <4, 8>
13 lis 19:22