matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz graficznie równanie
FHA:
Rozwiąz graficznie równanie log
2
(x−1) = 4−x 1. Rysuje funkcje y= log
2
(x−1) ⇒ log
2
x ⇒ [1,0] −> log
2
(x−1) 2. Rysujesz y= 4 − x Sprawdzam gdzie się przetną i odczytuje, tak?
22 paź 21:32
52:
Tak
22 paź 21:33
FHA:
dzięki, wyszło perfekcyjnie
22 paź 21:42