matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Porównanie liczb z potęgami
James0n:
Porównaj liczby E = 6
2
0 i E = 27
1
4 Nie mogę wpaść na żaden pomysł i chętnie przyjmę pomoc wraz z wytłumaczeniem
22 paź 20:43
Hurwitz:
6
20
2
20
3
20
2
20
1
=
=
=
(2/3)
20
<1
27
14
3
42
3
22
9
Stąd...
23 paź 12:54