Spradzić czy zbiory spełniają równość?
Janek: Spradzić czy zbiory A={∅,2}, B=∅ i C={∅,{∅}} spełniają równość
A (podzielić) (C−B) = (B−A)∪[(A∪C−B]∪(B∩C)
Tu gdzie jest podzielić jest taki znak jak przy różnicy symetrycznej zbiorów.
Wyszło mi, że lewa strona = {2,{∅}} a prawa = {∅,2,{∅}} czyli L≠P, czy to jest dobrze zrobione?
22 paź 19:30
Saizou :
a czy przy B czasem nie ma B={∅}
22 paź 19:35
Janek: Nie, było napisane tylko B=∅, to coś zmienia? Tak było w książce
22 paź 19:38
Saizou :
no tak bo dla mnie zapis B=∅ to zbiór be nie ma żadnego elementu a B={∅} ma jeden element i
jest niem ∅
22 paź 19:41
PW:
÷ można uzyskać jako Alt0247
(właczony NumLock, wciskamy Alt, z klawiatury numerycznej wstukujemy 0247, zwalniamy Alt)
22 paź 19:42
Janek: no dobra, ja robilem tak jak było w książce czyli B=∅, może ktoś sprawdzić czy jest dobrze?
22 paź 19:43