proszę pomożcie
Agnieszka: Punkty A i B należą do okręgu o środku O. Z punktu P leżacego na zewnatrz okręgu poprowadzono
styczne do okręgu odpowiednio w punktach A i B. wiedząc że |∡BAP|=70 stopni oblicz miary kątów
czworokąta AOBP oraz trójkąta OPA.
13 lis 18:33
Godzio:

<A i <B= 90
o
czyli 360
o−90
o−90
o−70
o=<O
110
o= <O
13 lis 19:54
Agnieszka: nie rozumiem
14 lis 18:19
Bogdan:

Może ten rysunek pomoże.
14 lis 18:36
Agnieszka: bardzo pomógł, dziękuję
14 lis 22:46
Godzio: a to ja sie machnalem

myslalem ze <P = 70
o sorki
14 lis 22:49