matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
znaleźc rozwiazania podanych rownan (z−1)
6
=(i−z)
6
cos takiego, jak ruszyc?
22 paź 15:46
Mila:
(z−1)
6
−(i−z)
6
=0 [(z−1)
3
−(i−z)
3
]*[(z−1)
3
+(i−z)
3
=0 i jeszcze raz wzory skróconego mnożenia, dasz radę
22 paź 15:57
jerey:
tak, dziękuje
22 paź 15:57