matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Marcin:
W iloczynie kartezjańskim AxB rozpatrujemy relację R. Wyznacz D(R) i ᗡ
−
1
(R) jeżeli: A=ℛ, B=ℛ aRb ⇔ a=2k ∧ b=3k dla pewnego k, należącego do ℤ (całkowite) (a∊A, b∊B) Prosiłbym o podpowiedzi, a nie o rozwiązanie.
21 paź 20:46