Potrzebuje waszej pomocy ._.
Encepence: Jak zamienić liczbe −4 na logarytm z podstawą − 13
21 paź 19:55
Encepence: miało być 13 a nie − 13
21 paź 19:55
J :
..nie ma takiej możliwości...
21 paź 19:57
J :
..nie ma takiej możliwości...
21 paź 19:57
===:
log1/381
21 paź 19:57
J :
| | 1 | |
...myślałem,że w podstawie jest : − |
| .. |
| | 3 | |
21 paź 19:58
Encepence: Dziękuje.
21 paź 19:58
Encepence: ale log 1/3 z 81 to nie jest przypadkiem 4 ?
21 paź 20:00
Asay: −4
21 paź 20:00
21 paź 20:01
Dziadek Mróz:
sorki = 4
21 paź 20:01
21 paź 20:01
===:
(1/3)4=1/81
(1/3)−4=81
21 paź 20:01
J :
| | 1 | |
... nie: ( |
| )−4 = 34 = 81 |
| | 3 | |
21 paź 20:01
Encepence: Nic nie rozumiem już .
.
21 paź 20:05
Krystek: | | 1 | |
log1381=−4 bo ( |
| )−4=81 i koniec |
| | 3 | |
21 paź 20:16