granica funkcji
kurzyn: Oblicz granicę funkcji
| | 2x−sinx | |
limx→0 ( |
| ) |
| | x+arctgx | |
proszę o pomoc bo nie wiem jak się za to zabrać
21 paź 19:40
Janek191:
Reguła de l' Hospitala
22 paź 10:06
Janek191:
| | 2 x − sin x | | 1 | |
lim |
| = |
| |
| | x + arctg x | | 2 | |
x → 0
22 paź 10:08
Kamcio :): a bez hospitala nie da się tego policzyć? nie mieliśmy jeszcze de l'Hospitala na zajęciach
22 paź 16:02
Mila:
| | | |
=limx→0 |
| = teraz poradzisz sobie? |
| | | |
22 paź 16:21
Kamcio :): taaak, dzięki
22 paź 16:25
Mila:
22 paź 16:29