Funkcja odwrotna
Mirek: Zbadaj czy funkcja jest odwrotna ,jeśli tak to ją wyznacz podając odpowiednie założenia
1 f(x)=x2−5x
2 y=log2(x+1)
3 y=√x2+2x+4−1
21 paź 18:49
PW: Nie można zbadać, czy "funkcja jest odwrotna" − nie ma takiego pojęcia.
To tak jakbyś pytał jaka jest różnica między kanarkiem.
21 paź 19:43
Mirek : Tak rozumiem, niestety nie ja pisałem to polecenie. Chodzi o to żeby sprawdzic czy istnieje
funkcja odwrotna do podaniej, jeżeli istnieje to wyznaczyć ja podając odpowiednie założenia
na jej istnienie
21 paź 19:54