matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania.
Domi:
a) (x
4
− 1)(3 − 2x) = 0 b) x
2
(x − 7)(x
2
− 49)= 0
21 paź 18:05
Lukas:
−(x−1)(x+1)(x
2
+1)(2x−3)=0 x=1 lub x=−1 lub x=1,5
21 paź 18:07