rozwiąż układ równan
panxxx: rozwiąż układ równan, prosze o pomoc
| ⎧ | (−1−a)2+(7−b)2=r2 | |
| ⎨ | (−5−a)2+(−5−b)2=r2 |
|
| ⎩ | (1−a)2+(−7−b)2=r2 | |
21 paź 17:54
Olgaaa: np. pierwsze równanie porównaj z trzecim
21 paź 17:56
ICSP: (a+1)2 + (b − 7)2 = r2
(a + 5)2 + (b + 5)2 = r2
(a −1)2 + (b+7)2 = r2
(a+1)2 + (b−7)2 = (a−1)2 + (b+7)2
(a+5)2 + (b+5)2 = (a+1)2 + (b−7)2
a2 + 2a + 1 + b2 − 14b + 49 = a2 − 2a + 1 + b2 + 14b + 49
a2 + 10a + 25 + b2 + 10b + 25 = a2 + 2a + 1 + b2 − 14b + 49
Dalej sam.
21 paź 17:58
panxxx: dziekuje bardzo
21 paź 18:19