.
asdf: postać prostej.
a
0 + a
1*x
1 + a
2*x
2 = 0
=>
a
2 * x
2 = a
1x
1 − a
0
z pierwszego równanie doszedłem do postaci prostej:
bardziej "przejrzyście", to oznacze x
2 = y, x
1 = x, czyli:
to już można sobie
skojarzyć z prostą:
y = ax + b
Moje pytanie: jak nazywa się postać prostej zaprezentowanej poniżej?
a
0 + a
1*x
1 + a
2*x
2 = 0
21 paź 11:09
J :
jeżeli przyjmujesz x2 = y i x1 = x .. to masz: a1x + a2y + a0 = 0 .. postać ogólna
21 paź 11:13
asdf: a, no tak!

(zapomniałem, od dłuższego czasu byłem pokłucony z matematyką i jakoś mi
wylecialo

)
21 paź 11:15
MQ: Nie tylko z matematyką byłeś "pokł
ucony"
21 paź 12:32
J : ..
21 paź 12:34
asdf: z j. polskim od dzieciństwa
21 paź 16:05
MQ: To jakim językiem mówisz na codzień?
22 paź 00:01
Kacper: MQ ty też masz problemy z językiem ojczystym
na co dzień 
ale kto ich nie ma
22 paź 07:28
MQ: Bo to nie jest mój język ojczysty.
22 paź 14:12
Lukas: Ты русский?
22 paź 14:16
MQ: Nie
22 paź 14:19
Lukas:
To jaki jest Twój ojczysty język ?
22 paź 14:33
MQ: Lacki
22 paź 14:34
Lukas:
Czyli jesteś Kaszubem
22 paź 14:36
MQ: Nie ten kierunek
22 paź 14:37
PW: Protestuję przeciwko zwracaniu uwagi na błędy tam, gdzie ich nie ma.
na co dzień to poprawna forma, tak samo jak codziennie.
22 paź 15:53
PW: A, jak to ślepnący − spojrzałem nie na tę linijkę, Kacper dobrze prawił, przepraszam..
22 paź 15:55