monotonicznosc funkcji
Kama: Czy podane funckje są monotoniczne od pewnego miejsca?
a)4n2n+3n
rozpisałam to wzorem a(n)/1(n+1) i wyszło 2n*2+3n*3(2n+3n)*4 I utknęłam
20 paź 23:19
Klik:
a gdzie są te funkcje, na razie są jakieś bazgroły
20 paź 23:21
Kama: Ah sr. miało być ciągi nie funkcje. I przed tym ma być a(n)=
20 paź 23:23
Janek191:
Napisz przy użyciu U , bo słabo widać co tam jest napisane
21 paź 06:27
21 paź 09:05
===:
| | 4*4n | | 2n+3n | | 4(2n+3n) | |
... |
| * |
| = |
| = |
| | 2*2n+3*3n | | 4n | | 2*2n+3*3n | |
| 2(2*2n+3*3n)−2*3n | |
| =1−....... |
| 2*2n+3*3n | |
21 paź 09:16
===:
| | 2*3n | |
...przepraszam ... oczywiście =2− |
| |
| | 2*2n+3*3n | |
21 paź 09:22
===:
| | 2*3n | |
... a ... |
| zawsze mniejszy od 1 gdy n≥1 |
| | 2*2n+3*3n | |
21 paź 09:24