Granice
pytanko: x−>0
nie mam za bardzo pojęcia jak to rozwiązać

prosiłbym o pomoc
20 paź 23:10
Klik:
| | sinx * sinx | |
limx→0 |
| = 1 * 1 = 1 |
| | x * x | |
20 paź 23:14
pytanko: ale czy jak będzie sinx*sinx to nie będzie = sin
2x
2
?
20 paź 23:17
Klik:
ha ha ha
20 paź 23:20
pytanko: oj sorka moje zapatrzenie .... to już ta godzina że mózg nie funkcjonuje

troche mi teraz głupio
20 paź 23:21
pytanko: i jeszcze jedno jeśli można
20 paź 23:41
3Silnia&6: | xn | | xn | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| −(x→∞)− |
| = 1 |
| xn + an | | | | | | 1+0 | |
21 paź 12:55