logarytmy HELP
Paweł: Okresl dziedzine funkcji f i naszkicuj jej wykres
20 paź 21:13
J :
Dziedzina x > 0 i logx ≠ 0
Dla logx > 0 f(x) = 1
Dla logx < 0 f(x) = −1
20 paź 21:15
Paweł: skad ta 1 i −1 sie wziela ?
20 paź 21:20
J :
| logx | | logx | |
| = 1 lub |
| = − 1...  |
| logx | | −logx | |
20 paź 21:21
5-latek: Zamiast sie tak strasznie dziwic to moze sobie przypomniesz definicje wartosci bezwzglednej
20 paź 21:23
Paweł: aaa, no niby tak, a tam zamiast = nie powinno byc znakow nierownosci > i < ? bo ja musze
przerdzial wyznaczyc, tzn przedzial jest w odpowiedziach.
20 paź 21:26
J :
.. przedział , do dziedziny .... wykres,tak jak Ci podałem...
20 paź 21:28
Paweł: ok, jeszcze raz dzieki.
20 paź 21:31