matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
Hubert:
Narysuj wykres funkcji i omów jej własności
6
a) f(x)=
+ 3
x+2
−2
b) f(x) =
+ 2
x−1
Jak to zrobic ?
20 paź 20:39
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1693.html
20 paź 20:40
Hubert:
https://matematykaszkolna.pl/strona/167.html
Móglby mi ktos wytlumaczyć skad te dane się w tej tabelce wzięły ? Np x= −1 to jak mamy cały ten ułamek i podstawimy za x wartość −1 to wychodzi że
2
2
2
−1,
−1,
to chyba 1 tak? wiec powinno byc 1−1 to jest 0?
−1+3
2
2
20 paź 20:56