| 3√4*164/3 | ||
a) | ||
| √325/3*2−1/6 |
| 7*312−5*313 | ||
b) | ||
| 729*36 |
| 1 | ||
= p23{2−15*4−2/5} | ||
| 20,1 |
| (log7 14 − log7 2)(log20+log5) | ||
| log3127+log3181 |
| 14 | ||
log7 14 − log7 2 = log7 | = log7 7 = 1 | |
| 2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
log3 | = − 3, bo 3−3 = | = | ||||
| 27 | 33 | 27 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
log3 | = − 4 , bo 3−4 = | = | ||||
| 81 | 34 | 81 |
| ( log7 14 − log7 2)*( log 20 + log 5) | ||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||
|
| 1*2 | 2 | |||
= | = − | |||
| − 3 + ( − 4) | 7 |