matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Wiola:
Oblicz: 2log
1
4
8 − log
√
3
9=
1
4
i
√
3
to są podstawy logarytmów
20 paź 19:55
Eta:
n
log
a
m
(a
)
=
m
2log
1/4
8= log
1/4
(64)=log
2
−2
(2
6
)=−3
2
log
√
3
9= log
3
0.5
(3
2
)=
=4
0,5
...... = −3−4= −7
20 paź 20:36
Eta:
Poprawiam zapis:
n
log
a
m
(a
n
)=
m
20 paź 20:37
Wiola:
Dziękuję.
20 paź 21:37