Wyznacz dziecine funkcjie f, jeśli
FHA: Wyznacz dziecine funkcjie f, jeśli
f(x) = log|x−1| (x3 −x2 + 3x − 3 )
więc na pewno:
x3 −x2 + 3x − 3 > 0
natomiast co z tym ?
|x−1| ?
20 paź 19:52
Saizou :
a jak masz f(x)=logax to jakie masz założenia ?
20 paź 19:53
FHA: |x−1| >0
|x − 1 | ≠ 1
20 paź 19:57
Saizou : no i gitara
20 paź 19:59
FHA: x > 1
x ⊂ (1,+∞)
x−1 ≠ −1 x−1 ≠ 1
x ≠ 0 x≠ 2
a z tego x3 −x2 + 3x − 3 coś dziwnego wychodzi
x2 = −3 / sprzeczne
x = 1
20 paź 20:07
FHA: Jest tu ktoś, co źle zrobilem
20 paź 20:28
Saizou :
a dlaczego zapis x⊂(1:+
∞)

lx−1l≠1
x−1≠1 lub x−1≠−1
x≠2 lub x≠0
20 paź 20:31
FHA: x ∊ (1+
∞)
(x
3−x
2 + 3x −3)

x−1) = x
2 + 3
(x
2+3)(x−1) > 0
20 paź 20:33
FHA: W(1) = =
(x3 − x2 + 3x −3 ) : (x−1) = x2 + 3
(x2 + 3)(x−1) >0
..........
20 paź 20:56