matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
wykładnicza:
1
4*3
sin
2
x
−9<
dla R
3
cos
2
x
20 paź 19:36
slimshady:
sin
2
x = t, stad cos
2
x = 1 − t
3
3
3
t
= x, 3
1 − t
=
=
3
t
x
1
4*x − 9 <
3
x
20 paź 19:46