Do sprawdzenia
Gracjan: Oblicz sin2α
Mi wyszło 4
√5 / 25
Odpowiedź podaje 4
√5 / 9
Sprawdzi jakas dobra duszyczka?
20 paź 19:30
Gracjan: To teraz tutaj będę prosił o pomoc

mój Drogi PW, może jeszcze tutaj zaoszczędzisz mi czasu
na.szukaniu błędów lub wielokrotnym sprawdzaniu?

będę wdzięczny
20 paź 19:46
PW: Nie, już nie odpowiadam na Twoje pytania.
20 paź 19:53
Gracjan: Zupełnie nie wiem co Ci takiego zrobiłem... To chyba dobrze, że nie czekam na.gotowe tylko sam
coś próbuje robić, nie sądzisz? Może ktoś inny pomoże...
20 paź 20:04
Alfa:
więc:
sin 2α = 2sinαcosα = ... i wychodzi jak trzeba
20 paź 20:11
Eta:
| | 2 | | 5 | |
sin(2α)=2sinα*cosα= 2* |
| * |
| =......... |
| | 3 | | 3√5 | |
20 paź 20:18
Gracjan: Rzeczywiście! Kurcze, znowu błąd w obliczeniach , chyba jestem zmeczony już na dziś.
Bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas
20 paź 20:20