Zespolone
Maciek: Zadania zespolone
Witam.
Kompletnie nie wiem jak się zabrać za zadanie, będę wdzieczny za pomoc.
Narysuj na płaszczyznie :
Re(z)/Im(z) >/0
20 paź 17:24
J :
| | Re(z) | | x | |
Niech: z = x + yi .... |
| = |
| ≥ 0 ... i zaznacz na płaszczyźnie punkty (x,y) |
| | Im(z) | | y | |
spełniające ten warunek.. ( ⇔ x*y ≥ 0 )
20 paź 17:27
Hurwitz: Plus y≠0.
20 paź 17:31
J :
oczywiśie...
20 paź 17:33
Maciek: No tak, dziękuje − tyle to ja umiałem − tylko teraz nie rozumiem, jak to naszkicować.
Cała oś x i cała oś y? wykluczajac y=/=0?
Dzieki za pomoc panowie
20 paź 17:33
J :
I i III ćwiartka, bez osi OX ..
20 paź 17:35