LOGORYTMY obliczyc x
Rudaaa: hej . potrzebuje pilnie Waszej pomocy, bo nie mam kompletnie pojecia jak to wyliczyć.
oblicz x :
a) log14 x = −2
b) log√2 x=6
c) log0,04 x= −12
Proszę o pomoc !
20 paź 17:01
mat: Logarytm jest postaci log14x=−2?
20 paź 17:02
rudy:
a co tu pomagać, niech leń zajrzy do podręcznika
20 paź 17:06
Rudaaa: sory log 14x = −2
20 paź 17:07
J :
...wszędzie zastosuj definicję logarytmu ...
20 paź 17:07
mat: Wskazówka: Zajrzyj do działu logarytmy po lewej stronie.
20 paź 17:08
Rudaaa: w szkole zaocznej nie ma takiego czegos jak podrecznik .. dlatego prosze o pomoc ..
20 paź 17:09
mat: Mamy 21 wiek. Internet do źródło wiedzy. Masz logarytmy to o nich poczytaj.
20 paź 17:11
Rudaaa: łatwo ci mówic bo nie masz 19 lat , 5 miesiecznego dziecka i mieszkasz bez rodziców .. zeby
kto kolwiek mógł ci pomoc w czyms.
20 paź 17:14
rudy:
to kup sobie jakiś podręcznik, w księgarniach ich pełno, albo zajrzyj tu w lewo i wybierz
logarytmy
20 paź 17:46
daras: podręczniki były już niepotrzebne nawet w moich czasach
a teraz jest Google
20 paź 17:51