matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
xo:
2
4
niech A,B⊂Ω. oblicz P(A∩B) jeśli P(A)=0,25, P(B)=
i P(A∩B)=
P(A∪B)
3
9
20 paź 16:59
slimshady:
P(A ∪ B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
9
P(A∩B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
4
itd.
20 paź 17:03
xo:
dziękuję
20 paź 17:31