matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ograniczoność zbioru
Klaudia:
Zbadaj ograniczoność zbioru (1+2+2+4....+n)/n
2
20 paź 07:32
J :
1+n
*n
2
n + n
2
1
+1
n
1
lim n→
∞
= lim n→
∞
= lim n→
∞
=
n
2
2n
2
2
2
20 paź 07:43