matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podstawowe równania trygonometryczne
tosiek:
Rozwiąż równanie w przedziale <−π,2π> tg x=tg π/4
20 paź 01:20
M:
29 wrz 06:02
M:
16 wrz 17:41
P i P :
π
tgx=tg
4
π
x=
+kπ k ∊C
4
3π
k=−1 x=−
4
π
k=0 x=
4
4π
k=1 x=
3
16 wrz 20:07