zespolone
kyrtap: proszę o spr
Iiz + 5 − 2iI < I1+iI
z = 1 + i ⇒ x=1, y = 1
IzI =
√1+1=
√2
Iiz + 5 −2iI <
√2
Iiz −2i + 5I <
√2
I(z−2)i +5I <
√2
| | 5 | |
IiI * Iz − 2 + |
| I < √2 |
| | i | |
I z − 2 − 5iI <
√2
19 paź 23:00
kyrtap: czekam z cierpliwością
19 paź 23:12
Mila:
No i co to za zbiór punktów?
19 paź 23:13
kyrtap: lub cierpliwie jak kto woli
19 paź 23:13
kyrtap: okrąg bez obwódki
19 paź 23:13
kyrtap: ttak?
19 paź 23:13
Mila:
Koło bez okręgu.
Jaki środek i promień?
19 paź 23:15
kyrtap: sory miałem na myśli koło a napisałem okrąg
19 paź 23:16
kyrtap: S = ( 2, 5i) r = √2
19 paź 23:17
Mila:
Tak
19 paź 23:18
Mila:
S=(2,5) bez "i"
19 paź 23:18
kyrtap: czemu
19 paź 23:19
kyrtap: w zasadzie jaki się określi pionową oś jako Imz to nie trzeba pisać "i" tak?
19 paź 23:21
Mila:
Liczba z=2+5i, to odpowiada punktowi (2,5) na płaszczyźnie zespolonej.
19 paź 23:24
kyrtap: dzięki Mila

dokończę przykładów resztę i spać lecą dobranoc
19 paź 23:26
kyrtap: lecę*
19 paź 23:26
Mila:
Dobranoc
19 paź 23:42