funkcja liniowa
Greta1998: Dana jest funkcja liniowa f(x) = x – 5.
a) Naszkicuj wykres funkcji g, określonej wzorem g(x) = |f(x)|.
b) Rozwiąż graficznie nierówność f(x + 2) ≥ g(x).
c) Wyznacz wartość a tak, aby wykresy funkcji liniowych f i h, gdzie h(x) = (2a + 1)x + 3,
przecięły się w punkcie o odciętej 1.
d) Sprawdź, czy punkt A(0,4) należy do wykresu funkcji g.
19 paź 21:16
Eta:

a) wykres g(x)=|x−5|
d) A(0,4)∉g(x)
19 paź 21:26
Eta:

b) f(x+2)=x+2−5=
y=x−3
f(x)≥g(x) ⇔
x∊<4,∞)
c) odcięta x=1 f(1)=1−5=−4 h(1)= (2a+1)*1+3= 2a+4
to f(1)=h(1) ⇔ 2a+4= −4 ⇒ a=.......
19 paź 21:35
Eta:
No i przepisała
gotowca .........i poszła na dyskotekę
19 paź 22:07
Asay: W niedzielę

?
19 paź 22:07
Eta:
A co ? może i w niedzielę ?
19 paź 22:09
Asay: Nie wiem czy coś w ogóle jest dzisiaj
19 paź 22:10