Zbiory
Saris: Wyznaczyć ∪ At oraz ∩ At dla następujących rodzin zbiorów:
t∊T t∊T
(a) At={x∊R: 1/t<=x<=4/t}, t∊T=N
Jak to mam rozumieć?
19 paź 20:30
WueR:
Masz wyznaczyc A1∪A2∪...∪An oraz A1∩A2∩...∩An odpowiednio.
19 paź 20:32
Saris: ma potraktować t jako oś Y?
19 paź 20:35
WueR:
| | 1 | |
A1 = [1,4], A2 = [ |
| , 2], itd. Wyznacz sume oraz czesc wspolna (odpowiednio) zbiorow Ai |
| | 2 | |
o indeksach i=1,2,...,n.
19 paź 20:50
Hurwitz: WueR (jaki to kolor?) dlaczego kończysz na "n" ?
19 paź 20:52
WueR:
W zasadzie to racja − nie konczymy na zbiorze o indeksie n tylko idziemy idziemy dalej
przebiegajac przez wszystkie liczby naturalne − moja pomylka.
19 paź 20:53