matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie limusow.
Sroka:
n
3
+2n−1
lim=
n−n
2
lim(
√
9n
2
+7n+3+3n
)
19 paź 19:42
Sroka:
2
1
n+
−
n
n
2
∞
lim=
=
=−
∞
1
−1
n
−1
Dobrze zrobiłem?
19 paź 20:01