oprocentowanie kredytów i lokat
Mika: Firma zdeponowała w banku pewną kwotę pieniedzy na 3 lata.Po tym okresie na koncie firmy było
283031,15 zł. Wiedząc,że roczna stopa procentowa wynosiła 20,a odsetki kapitalizowane były co
pół roku. Oblicz jaka kwote zdeponowała firma.
13 lis 12:49
Bogdan:
| | | |
283031,15 = K * (1 + |
| )3*2 ⇒ 283031,15 = K * 1,16 ⇒ K = ... |
| | 100 | |
K − kwota zdeponowana
Który bank oferuje oprocentowanie roczne w wysokości 20% ? Zaraz tam założę lokatę
13 lis 13:18
Mika: Dziekuje
13 lis 13:18