funkcje parametr
Kaa: Naszkicuj wykres funkcji f(x)= | (3−x)/ (x+1) |
Dla jakich wartości parametru m rówanie |m| = | (3−x)/ (x+1) | ma jedno rozwiązanie?
Chicłam najpierw przeszktałcić tą funkcje
− (x+3)/x+1 = −[(x+1)+2/ (x+1) ] =− [ 2/x+1 + 1 ]
dobrze na razie?
mam nadzieje ze napisalm czytelnie
19 paź 18:17
Tadeusz:
nie dobrze −:(
19 paź 18:21
Kaa: w takim razie jak mam to zrobic? jakieś wskazówki ?
19 paź 18:22
Tadeusz:
| |3−x|| | | |x−3| | | 2 | |
| = |
| =|1− |
| | |
| |x+1| | | |x−1| | | x−1 | |
... i teraz rysuj −
19 paź 18:25
Tadeusz:

a potem "tnij": −
19 paź 18:38
Kaa: dziekuje

19 paź 18:57
Tadeusz: −
19 paź 19:03