Prawdopodobieństwo warunkowe
ć: Z talii 52 kart losujemy 3 karty. Korzystając z P(A'|B)=1−P(A|B), oblicz prawdopodobieństwo
wylosowania co najmniej jednej figury, jeśli wśród wylosowanych kart nie ma pików ani kierów.
Jak tutaj uwzględnić warunek B? Bo ciągle mam inny wynik.
P(A|B)=1−P(A'|B)=...
19 paź 17:56
ć: W pierwszej z dwóch urn są 3 kule białe i 4 czarne, a w drugiej 2 kule białe i 3 czarne. Z
pierwszej urny wylosowano kulę i przełożono ją do drugiej urny, a następnie z drugiej urny
wylosowano kulę i przełożono ją do pierwszej urny. Oblicz prawdopodobieństwo, że liczba kul
poszczególnych kolorów w obydwu urnach nie uległa zmianie.
Ktoś coś
19 paź 19:43
ć: UP
19 paź 21:17
ć: :(
20 paź 16:19