działania na potegach
adi:
19 paź 17:24
19 paź 17:25
Patkaa: =(5100(1+3*5))/599=5(1+15)=5+375=380
19 paź 17:29
adi: nadal nie rozumiem
19 paź 17:29
Hurwitz: | 5100+3 * 5101 | | 5100 | | 5101 | |
| = |
| +3 |
| |
| 599 | | 599 | | 599 | |
19 paź 17:32
Janek191:
Lub tak
| 5100 + 3*5101 | | 5100 + 3* 5*5100 | |
| = |
| = |
| 599 | | 599 | |
| | 5100 + 15*5100 | | 16*5100 | |
= |
| = |
| = 16* 5100 − 99 =16*5 = 80 |
| | 599 | | 599 | |
19 paź 17:35
adi: i jak to rozwiązać
?
19 paź 17:36
Hurwitz: ...= 5100−99+ 3 * 5101 − 99=....
Dalej sama; Patkaa się pomyliła...
19 paź 17:37
adi: ok dzięki

!
19 paź 17:37
dero2005:
| 5100 + 3*5101 | | 599(51 + 3*52) | |
| = |
| = |
| 599 | | 599 | |
= 5 + 3*25 = 80
19 paź 17:44