zadania przygotowawcze do matury
Ewa Chudzicka: | | 2 | | 4 | |
wiedzac, ze x+ |
| =√7 i x=/=0, oblicz x2+ |
| |
| | x | | x2 | |
19 paź 15:13
19 paź 15:14
ICSP: Źle przepisane.
19 paź 15:15
Ewa Chudzicka: przepisane z kartki, niedowiarkom moge skana podeslac, wie ktos jak to rozwiazac*
19 paź 15:16
Tee: Podnieś znane wyrażenie do kwadratu obustronnie i zobacz co wyszło
19 paź 15:22
Janek191:
więc
| | 2 | | 4 | | 4 | | 2 | |
( x + |
| )2 = x2 + 4 + |
| ⇒ x2 + |
| = ( x + |
| )2 − 4 = |
| | x | | x2 | | x2 | | x | |
= (
√7)
2 − 4 = 7 − 4 = 3
19 paź 15:24
Patryk : Saizou juz w 80% rozwiązał Ci zadanie
19 paź 15:24
Janek191:
A ja w 100 %
19 paź 15:26
Ewa Chudzicka: Dzięki, jednak można liczyć na pomoc.
19 paź 15:29
ICSP: Ja zostanę przy swoim
19 paź 15:33
Patryk : Co twoim zdaniem jest niepoprawnie przepisane?
19 paź 15:47