Wyznacz AnB, AuB
Jane: Dane są zbiory:
A= x2 + y2 ≤ 4
B= y+3 = 3x2
Wyznacz AnB, AuB
19 paź 14:42
5-latek:

Zbior A to kolo S(0.0) i r=2
Zbior B to wiadono co
19 paź 14:53
Jane: Dziękuję

Mam dokładnie tak samo zrobiony rysunek jednak nie jestem pewna AnB i AuB. Czy AnB to (−2,2)?
19 paź 15:26
5-latek:

ja mysle ze nie bedzie tak jak piszsesz
czesc wspolna to tak nalezy do A i nalezy do B wiec ja pokazalbym na rysynku tak
zakreskowalem na zielono zeby bylo widac ze zbior A to kolo wiec czesc wspolna to bedzie ta
czesc zamalowana na brazowo (czesc ramion paraboli wraz z punktami na okregu
Mysle ze wiesz o co mi chodzi
19 paź 15:40
Jane: Bardzo dziękuje!
19 paź 15:42
5-latek: NO a suma to wiesz nalezy do A lub nalezy do B
19 paź 15:42