matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
tyu:
mam wykreślić funkcję y=cos
4
2x−sin
4
2x w podpowiedzi jest napisane y=cos
4
2x−sin
4
2x=
(cos
2
2x+sin
2
2x)
(cos
2
2x−sin
2
2x)=cos4x czerwony nawias to 1, ale jak drugi nawias przekształcić w cos4x
19 paź 13:58
ICSP:
cos2α = cos
2
α − sin
2
α // podstaw α = 2x
19 paź 13:59
tyu:
racja, dziękuję
19 paź 14:05