Granice
Tomeg: Oblicz granice jednostronne funkcji w punkcie x
0
| | x2 −5x +6 | |
a) f(x)= ∫ |
| dla x≠2 |
| | x −2 | |
∫ −1 dla x=2
19 paź 13:55
Tomeg: jakaś mała podpowiedź, kto pomoże ?
19 paź 14:15
Tomeg: chociaż mała podpowiedź
19 paź 17:03
asdf: to granice czy calke?
19 paź 17:21
asdf: jesli granice to:
1. liczysz pierw lewa strone
2. liczysz prawa strone
3. porownujesz wartoscia dla x = 2
Jesli wszystkie wartosci sa takie same − granica w punkcie istnieje oraz funkcja jest ciagla w
tym punkcie.
19 paź 17:22