wykres signum cd
5-latek:

Teraz taki wykres
y=−sgn(x+3)
czyli tez licze x+3>0 to x>−3 (ale to bedzie dla −1 bo mam (−) przed signum
x+3=0 to x=−3 dla 0
x+3<0 to x <−3 ale to bedzie dla 1 bo mam (−) przed signum
Powinno tez byc dobrze
18 paź 23:10
bezendu:
Zwykłe przesunięcie o wektor..
narysuj sobie takie coś
y=xsgn(x)
18 paź 23:11
5-latek: Dobrze
18 paź 23:13
Asay: Dziwne to sobie rozpisujesz
f(x) = sgn x
1. Translacja o wekor u→ = [ −3;0]
2. SOX
18 paź 23:16
5-latek: Wiesz tak mi jest na razie wygodniej
18 paź 23:22
bezendu:
Ale to jest bardzo czasochłonne. A wykres y=sgn(x) znasz więc nie musisz nic liczyć i tylko
przesuwasz
18 paź 23:24
5-latek: Wiem
bezendu 
Ale jakos sie tak juz przywyczailem .
18 paź 23:32