wykresy z signum
5-latek:

mam do zrobienia pare takich wykresow z signum
czerwony to jest wykres y=sgn(x)
Natomiast zielony ma byc wykresem funkcji y=−sgn(x) czy dobrze ?
18 paź 22:32
jakubs: Dobrze
18 paź 22:33
Saizou :
f(x)=sgn(x)
h(x)=−f(x) czyli symetria względem jakiej osi
18 paź 22:34
5-latek: Czesc
jakubs 
To OK .
18 paź 22:35
18 paź 22:38
jakubs: Cześć
5−latku
18 paź 22:40
5-latek:
Saizou
Wzgledem osi Ox .
18 paź 22:45
Saizou :
no właśnie więc w czym problem
18 paź 22:47
5-latek: No wlasnie w narysowaniu
18 paź 22:51
Saizou :
a wiesz jak wygląda wykres funkcji znak x ?
18 paź 22:54