Zdania z algebry
dhdd: Cześć, mam kilka zadan z algebry, których nie potrafię rozwiązać. Bardzo zależy mi na tym, by
zrozumieć jak je rozwiązać, bo nie mam już na nie pomysłów. Będę wdzięczna za okazaną pomoc.
| | 10x + 10−x | |
1. |
| = 5 |
| | 10x − 10−x | |
2. 5
x+3 < 25 * 7
−x−1
3. 3
2x+2 − 2 * 3
x+2 − 27 < 0
4. ln(x−2) + ln(2x−3) = 2lnx
6. log(7x − 9)
2 +log(3x−4)
2 = 2
8. log
2(log
3(log
4u)) = log
4(log
3(log
2v)) = log
3(log
2(log
4w))
18 paź 17:58
PW: Powiem przykrą rzecz:
− A w ogóle jakieś potrafisz rozwiązać? Chodziłaś na lekcje?
Te zadania są banalne, zwykła "klepanka", łatwiejszych nie ma.
Umówmy się przy tym (taka tu jest niepisana konwencja): jeden post − jedno zadanie. Widok 8
zadań powoduje automatyczną myśl: Chce mieć wolną sobotę, a frajerzy rozwiążą.
Ja nie siedzę tu, żeby wyżywać się na zadających pytania, ale czasem ... Pomogę, pod warunkiem
współpracy.
Zadanie 1. Co będzie, gdy podstawić 10x = u?
18 paź 20:10