matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj monotoniczność ciągu
monotoniczność ciągów:
an=(4
n
)/n!
18 paź 17:34
M:
30 wrz 06:01
Little Mint:
4
n+1
4
n
4
n+1
n!
4*4
n
n!
=
*
=
=
(n+1)!
n!
(n+1)!
4
n
(n+1)*n!
4
n
4
=
n+1
Dla n>4 ciąg jest malejący
30 wrz 15:44