matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostopadłościan
monika27:
wysokość prostopadłościanu o podstawie kwadratowej jest 2 razy dłuższa od krawędzi jego podstawy. Objętość prostopadłościanu jest równa 12
√
6
. pole calkowite jest równe: a) 10
√
6
b) 16
√
6
c) 60 d) 96 Proszę o pomoc
18 paź 16:33
daras:
wzór na objętość prostopadłościanu zna
18 paź 16:35
daras:
C
18 paź 16:38
mara:
h=2a V=a
2
h=2a
3
12{6}=2a
3
a
3
=6{6} a={6} P
c
=2a
2
+8a
2
=10a
2
=60
18 paź 16:47
monika27:
dziękuję
18 paź 17:13