granice
tyu:
mam takie zadanie
dla x≠0 jest −1≤ cos (16πx) ≤ 1
Oblicz limx→0(cos (16πx))
stosuje się tutaj to twierdzenie o trzech funkcjach
f(x) ≤ cos (16πx) ≤ h(x)
tylko nie wiem dlaczego w rozwiązaniu przyjęto, że f(x)=x2 oraz h(x) =−x2
−x2≤ cos (16πx) ≤ x2
18 paź 14:45
18 paź 14:55
tyu: chyba chodzi o to tylko, że mnożę trze trzy funkcje przez x
2
18 paź 14:59
Godzio :
A musisz wykorzystać twierdzenie o 3 funkcjach, bo ta granica jest "oczywista"? Po za tym
rozwiązanie jest niepoprawne, bo granica w 0 takiego wyrażenia to cos(16π * 0) = cos0 = 1,
a z x2 mamy 0.
18 paź 15:08
tyu: Dziękuje Godzio
Nie wiem, czy to co piszę jest prawidłowe, ale w założeniu jest napisane, że x≠0, więc chyba za
x nie można podstawić zera
18 paź 16:09
Godzio :
Możemy, to jest wszystko w granicy więc nie podstawiamy dosłownie.
lim
x→0cos(16πx) = cos0 = 1
cos(16πx) = cos0 −− tak zapisać nie możemy, ale za pomocą granicy owszem
19 paź 17:43
21 sty 07:21
simfpaxx: It's perhaps one of the
https://cvwritingservicesuk.com assignments a high school student might encounter. After hours of
consideration, you've chosen to submit an application for admission to your top−choice
college. It's now time to leave a lasting impression.
4 lis 20:41
marythomp: The benefits of using an interview paper writing service
https://perfectessaysonline.com/online-interview-writing-services include convenience,
time−saving, and access to professional expertise. These services can assist individuals in
conducting interviews, transcribing recorded conversations, and crafting well−structured
interview papers. They may help clients organize their thoughts, refine questions, and ensure
that the interview paper follows academic or professional standards. Furthermore, interview
paper writing services can be particularly valuable for those who lack experience in
conducting interviews or require assistance in meeting tight deadlines.
7 paź 14:59