jak rozwiązać taką nierówność?
helpless : proszę o pomoc z takimi nierówności:
x∊R, 22x+5 +24 * 4(x−1) > 1
x∊R, sin(2x) > 1/2
18 paź 12:45
FizykaTV: wzór a
b+c = a
b*a
c
wzór a
0=1
2
2x*2
5+2
4*(2
2)
x−1>2
0
2
2x*2
5+2
4*2
2x*2
−2>2
0
2
2x*2
5+2
2*2
2x>2
0
bo 2
4*2
−2=2
(4−2)=2
2, dalej 2
2x przed nawias
2
2x*(2
5+2
2)>2
0
=============================================
Najlepszy kanał dydaktyczny matma i fizyka
http://youtube.com/FizykaTV
89 zadań z fizyki z rozwiązaniami na przykładzie roweru
18 paź 13:34