Układ równAŃ
SetaRDG: Witam Robię zadanie z ekstremum policzyłem sobie pierwszą pochodną po x i y i teraz mam
przyrównać do zera i niestety nie potrafię takiego równania rozwiązać proszę o pomoc
12 e
(x2 + e
(x2)=0
2ye
(x2)=0
18 paź 12:05
ICSP: Układ równań jest sprzeczny ( pierwsze równanie jest sumą dwóch liczb dodatnich, taka suma nie
może być równa 0).
18 paź 12:06
SetaRDG: a np. gdyby x=−2 ?
18 paź 12:29
SetaRDG: I Mam kolejne równanie
3x2−6xy−15=0
3x2−12=0
18 paź 13:07
ICSP: z drugiego wylicz x, odpowiednie y doliczysz z pierwszego.
18 paź 13:09
SetaRDG: I znalazłem błąd w swoim pierwszym pytaniu równanie powinno wyglądać tak:
12e
(x2)*(x+y
2)+e
(x2)=0
2ye
(x2)=0
Dziękuję za wcześniejszy pomoc a teraz proszę w tym
19 paź 20:52